Իրանի պաշտպանության նախարար, բրիգադի գեներալ Ազիզ Նասիրզադեն կիրակի օրը նախազգուշացրել է, որ ամերիկացիները չեն կարող սպառնալ Իրանին, քանի որ ամբողջ տարածաշրջանում նրանց բազաները գտնվում են Իրանի նշանառության տակ։ «Մենք թշնամի չենք մեր հարևան երկրներին, նրանք մեր եղբայրներն են, բայց նրանց տարածքում գտնվող ամերիկյան բազաները կդառնան մեր թիրախները», - շեշտել է Նասիրզադեն։               
 

Խելքները չի հասնում

Խելքները չի հասնում
04.12.2012 | 00:16

Հակառակ կառավարության հավաստիացումներին, թե գնաճը կանգ է առել, գնաճը նոր թափ է հավաքում։ Այսինքն, գնաճի համար կառավարության ասածն օրենք չէ։
Նոյեմբերի 25-ից բոլոր խանութներում մեկ լիտր ձեթը հրաժեշտ տվեց 850 դրամին և հասավ 900-920 դրամի։ Կենսական անհրաժեշտության առաջին ապրանքը` հացը, 100 դրամից դարձել է 105-110 դրամ։ Հայտնի բան է, որ եթե հացն ու յուղը թանկանում են, նշանակում է, թանկանում են գրեթե բոլոր սննդամթերքները` սկսած մակարոնեղենից, վերջացրած մսով։ Իրավիճակն ավելի ծանր է լինելու դեկտեմբերի կեսերից. որքան մոտենա Նոր տարին, այնքան բոլոր սննդամթերքները, ըստ ավանդույթի, թանկանալու են, և այդ գործընթացն սկսված է։
Եթե մեկ շաբաթ առաջ 1 կգ ընկույզը խանութներում 4000 դրամ էր, ապա այսօր միջին որակի ընկույզի գինը 4500 դրամ է, բարձրորակինը` 6000։ Ընդամենը երեք օրում 1 կգ արախիսի գինը 100 դրամով բարձրացավ. նոյեմբերի 30-ին այն արժեր 1200 դրամ, դեկտեմբերի 3-ին` 1300։ Մի խոսքով, ամանորյան գների շքերթն իր տարերքի մեջ է։ Սկսված է նաև սպառողների ամանորյան մրցավազքը, որի բացասական պտուղները նրանց մեծամասնությունը ճաշակելու է Նոր տարուց հետո, երբ սեղանին ուտելու ոչինչ չի լինի, իսկ գրպաններն էլ կլինեն դատարկ։ Թվում է` գոնե հունվարից առաջին անհրաժեշտության մթերքները պիտի էժանանան, բայց ո՞վ է տեսել Հայաստանում, որ որևէ ապրանքի գին բարձրանալուց հետո էապես իջնի։ Այն չի նվազում անգամ, երբ տվյալ ապրանքի գինը միջազգային շուկայում իջնում է։ Այս առումով Հայաստանը կարելի է բացառիկ համարել, զարմանալի է միայն, որ այլ երկրներ չեն ընդօրինակում այս օրիգինալ մոտեցումը, որը տնտեսագիտության մեջ բացառիկ նորարարություն է։ Երևի օտարերկրացիների խելքը դեռ չի հասել մերոնց մակարդակին:


Ժասմեն ՎԻԼՅԱՆ

Դիտվել է՝ 2730

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ